A+ R A-
26 Νοε

Στ.Σιναπίδης-23 χιλιάδες στοίχισε το στρατηγικό σχέδιο Διδυμοτείχου

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ 23.000 ΕΥΡΩ.

Σιναπίδης Στέφανος
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
Παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες το νέο επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Διδυμοτείχου για τα έτη 2012-2014 όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». Η παρουσίαση έγινε με την μορφή 15σέλιδου κειμένου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ μετά από μερικές μέρες παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας που το διεκπεραίωσε, στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όπως ο νόμος ορίζει. Είχε πραγματοποιηθεί και μία παρουσίαση στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου. Η εταιρεία που έγραψε την υπέροχη αυτή «έκθεση ιδεών» θα αμειφθεί με το ποσό των 23.000 Ευρώ. Η έκθεση περιλαμβάνει τα αυτονόητα.
Την βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών και των στρατηγικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Διδυμοτείχου, όπως και την καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και του έμψυχου δυναμικού των υπηρεσιών του δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων για την βελτίωση της καθημερινότητας μας.
Πράγματα και δεδομένα που και τελευταίος πολίτης τα γνωρίζει και τα επιθυμεί.
Σαν πόλη δεν πάσχουμε από ιδέες, οράματα και στόχους για το πώς βλέπουμε την αναπτυξιακή δυναμική του δήμου μας και ούτε φυσικά χρειαζόμαστε εισαγόμενους τεχνοκράτες να μοσχοπουλήσουν σε ντόπιους ιθαγενείς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Το αν κάποιοι αισθάνονται ιθαγενείς που γοητεύονται από καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια είναι δικό τους πρόβλημα αλλά όταν διαχειρίζονται χρήματα του δήμου πρέπει να είναι πιο φειδωλοί και προσεκτικοί για τη αξία αυτών των προτάσεων που αγοράζουν.
Πάντως ένας μέτριος τεχνοκράτης αν εύρισκε 10 τέτοιους ιθαγενείς δημάρχους που θα τους πλάσαρε το εν λόγω στρατηγικό σχέδιο με κάποιες μικρές παραλλαγές , μέσα σε 1 μήνα θα έβγαζε ένα αξιόλογο ποσό (10Χ 23.000= 230.000 ευρώ).

Κύριε Δήμαρχε και αντιδήμαρχοι το επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο που χρυσοπληρώσατε δεν ανακάλυψε την «Αμερική». Καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες ιδέες και προτάσεις είχαμε και μείς ως αντιπολίτευση και σεις ως συμπολίτευση μέσα στα προεκλογικά μας προγράμματα. Κοινές οι αγωνίες και τα όνειρα όλων των πολιτών για το πώς βλέπουμε το μέλλον της πόλης μας.
Δεν χρειαζόμαστε λόγια μόνο. Χρειαζόμαστε έργα και δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και την ανάπτυξή της.
Σας λείπει όμως η πολιτική βούληση και η τέχνη της διοίκησης. Η μόνιμη επωδός εδώ και ένα χρόνο είναι η επίκληση σας στην έλλειψη κονδυλίων. Υπάρχουν όμως και πράγματα που δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν.
Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτικό θάρρος και κοινός νους που δυστυχώς για την πόλη μας, σας λείπει ως παράταξη.

Άγεστε και φέρεστε υποτασσόμενος σε μικροπολιτικά συμφέροντα, αρνείστε να συγκρουστείτε με τα παλαιά κατεστημένα γραφειοκρατικά συμφέροντα( απαντήσατε ποτέ στον κόσμο γιατί παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος σας, και έπονται και χειρότερα)που ακόμα κυβερνούν ερήμην σας ,τον δήμο και ορισμένες δημοτικές επιχειρήσεις (βλ ΔΕΥΑΔ).
Αλήθεια αναρωτηθήκατε γιατί ελάχιστοι από τα 50 μέλη προσήλθαν στην επιτροπή Διαβούλευσης για την συζήτηση για το επιχειρησιακό σχέδιο και ακόμα λιγότεροι πρόεδροι μόνο 5 από τους 20.
Γιατί ένας πολιτικός ( αγαπητοί δήμαρχε και αντιδήμαρχοι)κρίνεται από τα καθημερινά του έργα και όχι από τα ένσημα που κολλά σε δεξιώσεις ,κοσμικές εκδηλώσεις, γιορτές και πανηγύρια.
Οι πολίτες ζητούσαν κάθαρση αλλά τους το αρνηθήκατε. Τώρα ζητούν πράξεις και άσκηση πολιτικής με την αρχαιοελληνική της έννοια, δηλ. την διαχείριση των προβλημάτων της πόλης μας. Η περίοδος ανοχής πέρασε. Ο κόσμος σας γυρίζει την πλάτη, για αυτό και το δημοτικό αμφιθέατρο προχθές έσφυζε από απουσία πολιτών και φορέων. Έχουν χάσει την ελάχιστη εμπιστοσύνη που είχαν στις ικανότητες της εκτελεστικής σας επιτροπής.
Μετρούν μέρα με την ημέρα τα 2,5 χρόνια που απέμειναν μέχρι τις επόμενες εκλογές, και πιο πολύ τις μετρούν οι επίδοξοι δελφίνοι που συναγωνίζονται σε προσωπικές στρατηγικές για την επόμενη μέρα ακυρώνοντας στην πράξη το τυχόν όραμά σας.
Και ακόμα περισσότερο καραδοκεί η μείζονα αντιπολίτευση που αφού αναβαπτίστηκε στα νερά της διαφάνειας και της ορθής διαχείρισης με την δικής σας ανοχή, περιμένει στην γωνία να πάρει την ρεβάνς.
Υποσχεθήκατε ένα Διδυμότειχο «Υπερδύναμη πόλη» και σε 1 χρόνο το μετατρέψατε σε Διδυμότειχο «Υπεραδύναμη πόλη».
Ως δήμαρχος εκπέμπετε πολιτική αδυναμία.

Κινείστε με όρους ρουτίνας και όχι με όρους ηγεμονίας .
Δεν μπορείτε να εμπνεύσετε πια τους πολίτες (αυτούς τους χάσατε), δυστυχώς όμως για σας, έχετε πάψει να εμπνέετε και τους συνεργάτες σας.
Στην πολιτική το ζήτημα είναι να δρας και όχι να μιλάς.
Από ουραγοί πρέπει να γίνουμε ταγοί και όχι να καταλήξουμε επί των ημερών σας , ως οι έσχατοι του Έβρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « O σχεδιασμός του νέου Δήμου Αλεξανδρούπολης

Προσθήκη σχολίου

Security code ανανέωση

Loading