A+ R A-
04 Σεπ

Επίθεση στον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο από την Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του χρυσού

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε τη Ροδόπη και τον Έβρο με μοναδικό σκοπό, από ότι διαπιστώσαμε, την προώθηση των επενδύσεων χρυσού.  Δηλώνοντας καθαρά ότι «πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι» και ότι οι «επενδύσεις»αυτές είναι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, προσπαθεί να βολιδοσκοπήσουν την αντίδραση των φορέων να εκβιάσει τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής προς όφελος των εταιρειών.

Δε μας είπε όμως ποια ανάπτυξη επιφυλάσσει συνολικά η κυβέρνηση για την περιοχή μας. Κανένας σοβαρός σχεδιασμός δεν υπάρχει πέρα από την καταστροφή αυτού του τόπου. Μας προετοιμάζουν να γίνει ο τόπος μας χαβούζα τοξικών αποβλήτων και μεταλλείων, τόπος συγκέντρωση μεταναστών, κλείνοντας και τις αστυνομικές σχολές της περιοχής.

Είναι απαράδεκτη η στάση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου. Είναι γνωστές οι παλινωδίες του στο ζήτημα του χρυσού.

Προσπαθώντας να «χρυσώσει το χάπι» για να γίνει εύκολα αποδεκτή η θανατηφόρα επένδυση στην τοπική κοινωνία «έθεσε» δυο όρους. Πρώτον να υπάρχει επιτροπή από ντόπιους επιστήμονες η οποία να ελέγχει την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείες και δεύτερον να δουλέψουν μόνο Θρακιώτες στα μεταλλεία. Και οι δυο όροι δίνουν πράσινο φως στην εταιρεία για να ξεκινήσει τις εργασίες. Τον καλούμε να συνταχθεί με το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τον αντίστοιχο του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, που μαζί με το λαό της περιοχής τους αντιτάσσονται σθεναρά στην περιβαλλοντική και αναπτυξιακή καταστροφή που θα φέρουν οι εταιρείες.  «Με το Χριστό και όχι με το Χρυσό» είναι το σύνθημα του σεβασμιωτάτου Κομοτηνής Δαμασκηνού. Τα τριάντα αργύρια σεβασμιώτατε Άνθιμε εσείς τα επικαλεστήκατε σε παλαιότερες δηλώσεις σας για όσους συντάσσονται με τους χρυσοθήρες.

Από τις συναντήσεις του κ. Μηταράκη με τους φορείς ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης έδωσε την απάντηση που εξέφραζε τους κατοίκους.

Ζητούμε του βουλευτές της Ροδόπης και του Έβρου να μη «μασούν» τα λόγια τους απέναντι στις όποιες μεθοδεύσεις.  Να παραδειγματιστούν από τους 3 συναδέλφους τους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που (ανεξάρτητα κόμματος) ενώθηκαν με κοινή επερώτηση και τοποθέτηση στη Βουλή,  με το λαό του Κιλκίς ενάντια στην όποια μεταλλουργία χρυσού στην περιοχή τους.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των «Χρυσωρυχείων Θράκης ΑΕ» για την περιοχή του Περάματος Έβρου έχει κατατεθεί. Καλούμε τους θεσμικούς φορείς που πρέπει να γνωμοδοτήσουν να το πράξουν έγκαιρα και εντός των προθεσμιών που θεσπίζει ο νόμος.

Ανεξάρτητα από αυτό, ο αγώνας μας συνεχίζεται. Είναι κοινός μαζί με όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και όλης της βόρειας Ελλάδας. Πουθενά δεν θα βάλουν το χέρι τους οι χρυσοθήρες.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν το Σάββατο στις 8 Σεπτεμβρίου στην πορεία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο Πανελλαδικό μπλοκ ενάντια στα μεταλλεία (με προσυγκέντρωση στις 18.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας) και την Κυριακή στις 9 Σεπτεμβρίου στη Χαλκιδική σε συγκέντρωση στην Ιερισσό και διαδήλωση στη Μεγάλη Παναγία για να μην καταστρέψει η «Ελληνικός Χρυσός» τον Κάκαβο.

Δεν θα επιτρέψουμε ο τόπος μας να γίνει ούτε χαβούζα, ούτε σκουπιδότοπος, ούτε τεράστια φυλακή ψυχών.

 

Οι αγώνας μας θα διαρκέσει όσο χρειάζεται για να τους «ρίξουμε στη θάλασσα».

 

 

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ- ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ

σχόλια

δίνουν σιγχαρητήρια στον Λαμπάκη. ο άνθρωπος εδώ και δίο χρόνια ,μας έφερε ΕΟΖ και την Καραγιάννη, γεωθερμία,καράβ ι για Σαμοθράκη, τουρισμό, λειτούργησε το κολυμβητήριο, έφτιαξε μπαξέ με τσιμέντα και χαλίκια σε ξένα οικόπεδα. Μπράβο του είναι ο καλύτερος Δήμαρχος...για το συμφέρον της Κομοτηνής

0 λαμπρος 2012-09-04 17:40 #3

Quote

eseis na pnigeite anonima lamogia pou katastrepsate ton topo ,anoitoi, agrammatoi,kopr ites,taktopoiim enoi.Mono gia katastrofi eiste kompleksikoi

0 simos 2012-09-04 17:30 #2

Quote

Δεν ντρέπονται μκαθόλου τα ανώνυμα τσιράκια της Άγκυρας...Θέλουν να μας εξοντώσουν για να πουληθούμε για ένα κομματι ψωμί. Δέσποτα μην το βάζεις κάτω

0 Γιάννης 2012-09-04 17:20 #1

Quote

Προσθήκη σχολίου

Security code ανανέωση

Loading

διακοπές στην Σαμοθράκη