A+ R A-

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δέχθηκε πρώην μαθητές της

Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 18:55 Δημοσιευμένο στο Κοινωνία

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου «ΔΟΜΝΑ ΒΙΖΒΥΖΗ» επισκέφτηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και πρώην Διευθύντρια του Σχολείου τους κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή ευχών και η επίδοση του καλαίσθητου ημερολογίου τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε ιδιαίτερη συγκίνηση η δε κ. Νικολάου ανταποδίδοντας τις ευχές είπε: « Σας ευχαριστώ θερμά. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και εντυπωσιασμένη αφενός μεν από την επίσκεψή σας αφετέρου από την ποιότητα του ημερολογίου.

Ένα ημερολόγιο που ξεφυλλίζοντας το κάποιος έχει την δυνατότητα με έναν απλό τρόπο να διαπιστώσει την ευαισθησία και την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών. Η δική τους ματιά, μας βοηθάει να δούμε την πόλη αυτήν που εμείς ως ενήλικες προσπερνούμε και αγνοούμε. Εύχομαι μια δημιουργική και αποδοτική χρονιά γεμάτη χαμόγελα. Εύχομαι η ομορφιά και η δύναμη των εικόνων σας να μας συντροφεύει όλο το 2012».

Συνάντηση Νικολάου-Τοψίδη και παραγωγικών φορέων

Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 16:34 Δημοσιευμένο στο Οικονομία

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη είχε σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Έβρου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου .

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο κ. Τοψίδης Χριστόδουλος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, ο κ. Μπέλλας Αθανάσιος, Κεβρεκίδης Κωνσταντίνος Καραμπατζοπούλου Εύη, αντίστοιχα Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, ο κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος μέλος της Επιτροπής Εμπορίου του Επιμελητηρίου Έβρου, η κ. Μουχταρίδου Νίκη μέλος και Τομεάρχης του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Έβρου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή ευχών και εκ νέου επισήμανση προβλημάτων όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η ενίσχυση των πυλών εισόδου στην χώρα καθώς και ο έλεγχος λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Η Αντιπεριφερειάρχης επί του θέματος δήλωσε : «Εγκαινιάσαμε σήμερα τη συνεργασία μας με τον Πρόεδρο και τα νέα μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Με τους υπόλοιπους μετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε άψογα κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Εύχομαι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία μας με τα νέα και παλαιά μέλη τη χρονιά που μας έρχεται».

Συνεχίζοντας η κ. Νικολάου αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν και είπε: «Τα προβλήματα που συζητήθηκαν μας έχουν απασχολήσει πολλάκις στο παρελθόν Συγκεκριμένα σήμερα συζητήθηκαν : ο τελωνειακός έλεγχος, ο έλεγχος των λαϊκών αγορών, η πάταξη του παραεμπορίου. Θέματα που οξύνονται λόγω της κρίσης και θίγεται η τοπική οικονομία. Αποφασίσαμε

 • Πρώτον να ενταθούν οι έλεγχοι στα τρόφιμα μέσω των υπηρεσιών μας,
 • δεύτερον να λειτουργήσει η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για τις αγορές από καταναλωτές και εμπόρους
 • τρίτο και σημαντικότερο να συνταχθεί κοινό έγγραφο προς το Υπουργείο Ανάπτυξης με το οποίο να ζητείται η μεταφορά αρμοδιότητας των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών & Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε), στην αιρετή Περιφέρεια και ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες»

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων θα επανέλθουν άμεσα με τις προτάσεις τους εγγράφως.

Επίσκεψη με σκοπό την ανταλλαγή ευχών για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων πραγματοποίηση το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης στην Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Δαμιανίδης ενημερώθηκε για την κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο καθώς και για τους προβληματισμούς των κρεοπωλών για την αγοραστική κίνηση, η οποία όμως προβλέπεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα το κλιμάκια της ΠΕ Ροδόπης διαπίστωση την επάρκεια των αγαθών σε όλα τα προϊόντα, καθώς και τις εξαιρετικές τιμές, οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις περσινές.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης έκανε τις καθιερωμένες για τις ημέρες αυτές δηλώσεις όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η κίνηση είναι ικανοποιητική και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια σε όλα τα προϊόντα, οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο».

Καταλήγοντας ο κ. Δαμιανίδης τόνισε πως «υπάρχει μια αισιοδοξία στην αγορά, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούνε κι αυτά είναι τα θετικά μηνύματα που πρέπει να κρατήσουμε».

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

"Επί ποδός" οι Αστυνομικοί τα Χριστούγεννα

Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 18:21 Δημοσιευμένο στο Ελλάδα

Κλιμακώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει στις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη ανάπτυξη όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας στο σύνολο της χώρας.

 

Ο σχεδιασμός αυτός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφαλείας που εφαρμόζονται ήδη σε όλη την επικράτεια, έχει ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την αποτελεσματική παρέμβαση της, όπου απαιτείται.

 

Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαιτέρες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

 


 

 

Ενδεικτικά, από τώρα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου:

 

 • Πραγματοποιείται αυξημένος αριθμός πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών. Οι περιπολίες αυτές είναι αυξημένες σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων.

 

 • Λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία, Εφορίες κ.λ.π., καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς, οι οποίοι τις ημέρες αυτές διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για πληρωμές.

 

 • Εντείνονται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους ελέγχους για την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας τυχερών παιγνίων.

 

 • Διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι σε περιοχές χειμερινού τουριστικού ενδιαφέροντος (χιονοδρομικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι, προσφιλείς προορισμοί κ.α.) και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις (θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.α.) καθώς και σε λοιπούς χώρους, όπου μετακινείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

 

Η επιχειρησιακή εφαρμογή των μέτρων, που κλιμακώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή της Αστυνομίας σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (καιρικά φαινόμενα, κλπ).

 

 

 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές.

 

Φεύγοντας από το σπίτι

 • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
 • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
 • Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
 • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
 • Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
 • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
 • Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
 • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
 • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
 • Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

 

 


Στο ταξίδι

 • Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
 • Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
 • Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
 • Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
 • Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
 • Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
 • Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στη διαμονή

 • Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
 • Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

 

Στη διασκέδαση

 • Στη διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar - Καφετερίες - Εστιατόρια - υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Στα Καιρικά Φαινόμενα

Ενόψει της κλιμάκωσης των καιρικών φαινόμενων, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρακαλούνται όπως οι πολίτες, καθώς και οι χρήστες του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη κίνησή τους. Κυρίως να προσέχουν:

Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως

 

 • φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
 • προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 • ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
 • βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
 • φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
 • φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.

Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη:

 • προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
 • αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

Σε περίπτωση που αποκλειστείτε

 • παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
 • τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
 • εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.

 

 

 

Επίσης, στην επίσημη Ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr μπορείτε να βρείτε αρκετές χρήσιμες θεματικές συμβουλές για :

 

 

 

coctailstories

saltsa bar