A+ R A-

"Γιοκ παρά" στο φράχτη από την Κομισιόν

Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2011 18:56 Δημοσιευμένο στο Επικαιρότητα

Την άρνησή της να χρηματοδοτήσει το έργο της κλατασκευής του φράχτη στον Έβρο, επαναβεβαίωσε η Κομισιόν, δια στόματος της αρμόδιας Επιτρόπου Σ. Μάλστρομ.Σε γραπτή της απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, σημειώνει: «Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή». Παράλληλα, η Επίτροπος εκφράζει την ετοιμότητα της ΕΕ να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), η Ελλάδα είχε ζητήσει συγχρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου.

Zougla.gr

Σε νέα σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησαν σήμερα οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο πετρελαϊκής εταιρείας της Kavala Oil και πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων. Τα χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 725 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς μετέχει και στη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ της ΚΑΕ Καβάλας, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος (Βasket League).Από την πλευρά της εταιρείας εκδόθηκε ανακοίνωση όπου γίνεται λόγος για άλλο ένα περιστατικό άκρατης γραφειοκρατίας, έλλειψης συντονισμού και μοναδικού παραλογισμού του Δημοσίου τομέα .Συγκεκριμένα η εταιρεία για την οφειλή της υποστηρίζει πως η εκχώρηση οφειλής της Kavala Oil για ΦΠΑ της τρέχουσας οικονομικής περιόδου αξίας 725.436 ευρώ έναντι της βεβαιωμένης επιστροφής προς τη μητρική της Energean Oil & Gas Α.Ε. Ύψους 7.29 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2010 έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες από 29 Νοεμβρίου 2011.

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 12-12-2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

 1. Επερώτηση . Επικίνδυνα σημεία για πλημμυρικά φαινόμενα στον ποταμό Έβρο – Ανάγκη λήψης μέτρων.

Επερωτών : Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

 1. 5η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος

Εισηγητής:Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, κ.Κ.Καλούδης.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), για το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Κυργίων – Πηγαδίων Δήμου Δοξάτου» που βρίσκεται στον Δήμο Δοξάτου της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ανδρονίκη Κεφαλίδου.

 

 1. Ανανέωση 3 συμβάσεων ΙΔΟΧ για το πρόγραμμα REVERSE, της Π.Ε. Ξάνθης.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης, κ. Φώτης Καραλίδης.

 

 

 

 1. Tοποθέτηση των πωλητών στις Λαϊκές Αγορές Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, της Π.Ε. Έβρου.

Εισηγητής: Ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης Ανάπτυξης, κ. Δημήτριος Μανανάς.

 

 1. Λειτουργία της αγοράς της Δράμας την 26η Δεκεμβρίου 2011.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Γιάννης Ξανθόπουλος.

 

 1. Διακοπή μίσθωσης γραφείων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης- Έβρου.

Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού της Γενικής Δ/νσης

Εσωτερικής Λειτουργίας, κ. Τρύφων Εξάρχου.

 

 1. Εξουσιοδότηση υπαλλήλων για εντολή πληρωμής προς Τρίτους.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού της Γενικής Δ/νσης

Εσωτερικής Λειτουργίας, κ. Τρύφων Εξάρχου.

 

 1. Τροποποίηση απόφασης εξουσιοδότησης ατόμων που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία Winbank Internet Business της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού της Γενικής Δ/νσης

Εσωτερικής Λειτουργίας, κ. Τρύφων Εξάρχου.

 

 1. Παράταση Μίσθωσης του κυλικείου στο κεντρικό κτίριο της Π.Ε. Έβρου.

Εισηγήτρια: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ζουμπουλιά Κουκουβέλα .

 

 1. Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης Έργου «Μελέτη αποκατάστασης του κοίλου του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων» του Προγράμματος Τόκων 2011 Π.Ε. Καβάλας.

Εισηγητής : Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Γερομάρκος.

 

 1. Προγραμματική Σύμβαση για την από κοινού εκτέλεση εργασιών αποχιονισμού συντήρησης και αποκατάστασης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου πρόσβασης για την αντιπυρική προστασία, του Δήμου Θάσου, της Π.Ε. Καβάλας.

Εισηγητής : Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Πατήρας.

 1. Λύση της από 01-06-2009 σύμβασης στέγασης του γραφείου Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Σαλτούρος.

 1. Μελέτη κατασκευής για την ύδρευση του Δήμου Δράμας και αντιπλημμυρικού φράγματος Μυλορέματος, στη θέση Μαυρολίθι, περιοχής Λιβαδερού, Π.Ε. Δράμας.

Εισηγήτρια : Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ανδρονίκη Κεφαλίδου.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Βασιλείου για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης       99.758,88 τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Γρανίτη (θέση Βασιλικό Βουνό) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Ζιμπίδης.

 

 

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Βασιλείου για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης       99.841,30 τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Γρανίτη (θέση Βασιλικό Βουνό) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ματζιάρης.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Βασιλείου για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 72.785,37 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Βώλακα (θέση Μιρνότου) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Στέλιος Παπαδόπουλος.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά       την ανανέωση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων μονάδας «Κοπής και Επεξεργασίας Μαρμάρων» της Π. Γιαννακόπουλος A.E.., στο αγρόκτημα Αγίου Αθανασίου του Δήμου Δοξάτου, της Π.Ε. Δράμας

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Τελλίδης.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) της εταιρείας Α.Ε.Β.Ε. ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για την Απόθεση Στείρων Υλικών λατομείου μαρμάρων σε Δημόσια Παραχωρημένη Έκταση (παράταση) έκτασης 27.778,27τ.μ στην περιοχή του Δ. Δ. Βώλακα (θέση Σορνιαλίκι) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π.Ε. Δράμας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ματζιάρης.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), για το έργο «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ (ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) δυναμικότητας 162.500 πτηνών» της ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ Α.Ε. στο αγρόκτημα Καβησού του       Δήμου Φερών, της Π.Ε. Έβρου.

Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γιώργος Ούστογλου.

 

 1. Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Αναδασμός – Παράλληλα Έργα περιοχής Πέπλου, της Π.Ε. Έβρου.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Βαβίας.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ποτού Δ.Δ. Θεολόγου και Δ.Δ. Λιμεναρίων και του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης Λυμάτων Λιμεναρίων-Ποτού-Βιολογικού Καθαρισμού Ποτού» που προτείνεται από το Δήμο Θάσου και τη ΔΕΥΑ Θάσου, Π.Ε. Καβάλας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Πατήρας.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της «ΚΟΤΣΑΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ» στα πλαίσια της διαδικασίας Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την έρευνα λατομικού χώρου μαρμάρων έκτασης 31.157,2 τ.μ στη θέση «Σκοπός» του Δήμου Νέστου, της Π.Ε. Καβάλας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Φωτόπουλου Ιωάννη και Φωτόπουλου Ομήρου για εκμετάλλευση λατομικού χώρου μαρμάρων έκτασης 22.017,50 τ.μ. στη Θέση «Βρύση Χατζή» του αγροκτήματος Χωρέσσας Δήμου Καβάλας, της Π.Ε. Καβάλας.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος.

 

 1. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Βιομηχανία Παραγωγής Μεταλλικών Κατασκευών-ΜΕ.ΤΕ.ΚΟ. Α.Ε.»., της Π.Ε Ροδόπης.

Εισηγητής: Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Νικόλαος

Λαζαρίδης.

 

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά       το έργο: «Μονάδα παραγωγής προϊόντων χάρτου και ανακύκλωσης μη μεταλλικών υπολειμμάτων και απορριμμάτων», ιδιοκτησίας του κ. Νικολάου Παχούμη στο υπ’ αριθ. 231 τεμάχιο κτηματικής περιοχής Παλλαδίου του Δήμου Ιάσμου Ν. Ροδόπης.

Εισηγητής : Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Νικόλαος

Λαζαρίδης.

 

 1. Παραχώρηση χρήσης μηχανολογικού εξοπλισμού κυριότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εγκατεστημένου και σε λειτουργία στο Χ.Κ.Φαλακρού, προς την εταιρεία «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Α.Ε. Ο.Τ.Α.»

Εισηγητής : Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Στέλιος Παπαδόπουλος.

 

 1. Επικύρωση πρακτικών 16ης,17ης,18ης και 19ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Π.Σ. ΑΜΘ, κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην Ξάνθη, στο όρος Κούλα έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά που καίει πυκνή βλάστηση από οξιές. Η Πυροσβεστική δυσκολεύεται να προσεγγίσει το σημείο γιατί η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ από την πλευρά της Βουλγαρίας έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες.Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι κοντά στα σύνορα, αφού από την πυρκαγιά έχουν καεί αγροτικά κτίσματα, ενώ η φωτιά πλησιάζει το χωριό Δημάριο του νομού Ξάνθης.

 

coctailstories