A+ R A-

Συνελήφθησαν προχθές (19-12-2011) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο  ημεδαπούς, διότι είχαν αφαιρέσει από την γκαρνταρόμπα καταστήματος μία  τσάντα, οι οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, δύο  κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη ημεδαπού για δικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (20-12-2011) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε προς εκτέλεση μία  καταδικαστική απόφαση.

Είχαμε γράψει από τα τέλη Ιουλίου την περιπέτεια που υφίσταται ο τόπος μας από την μη λειτουργία λατομείων στον Βόρειο Έβρο. Αφορμή πήραμε από την ανάκληση της άδειας που είχε υπογράψει ο Γ.Γ της Περιφέρειας Άρης Γιαννακίδης, σε προηγούμενη απόφαση δική του με την αιτιολογία ότι αυτό το δικαίωμα το έχει η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου!!! Σήμερα 5 μήνες μετά ,το θέμα ξαναέρχεται στην επικαιρότητα, ενώ για χρόνια παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου "αδιαφορία" της πολιτείας, για να χαρακτηρισθεί νέα λατομική περιοχή και να λυθεί αυτό το πρόβλημα.Ο βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα ,με στόχο, να συνεχίσουν την λειτουργία τους, τα λατομεία του Κουφοβούνου. Λόγω του ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, λίαν συντόμως θα έχουμε να παρουσιάσουμε σημαντικά στοιχεία που μας έδωσαν κάποιοι, αλλά και για δημόσια έργα που η "οσμή σκανδάλου" έχει γίνει έντονη!!!Διαβάστε τι αναφέρει ο κ.Δερμεντζόπουλος στην ερώτηση που κατέθεσε:

ΠΡΟΣ

Τoν Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΘΕΜΑ: «Συνέχιση λειτουργίας λατομείων Κουφοβούνου Έβρου».

Στο Δήμο Διδυμοτείχου λειτουργούν εδώ και δεκαετίες τα Λατομεία αδρανών προϊόντων Κουφοβούνου όπου διενεργείται η εκμετάλλευση του υπάρχοντος ασβεστολιθικού κοιτάσματος, για την παραγωγή αδρανών υλικών που καλύπτουν τις ανάγκες του βόρειου τμήματος του Νομού μας, καθώς είναι η μοναδική περιοχή βόρεια της Αλεξανδρούπολης, όπου λειτουργούν πιστοποιημένα λατομεία αδρανών υλικών.

Η ανάπτυξη της εν λόγω λατομικής δραστηριότητας έχει σαν αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας, με την παροχή εργασίας άμεσα σε ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων αλλά και έμμεσα σε διάφορους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους. Ακόμη ενισχύεται οικονομικά ο Δήμος Διδυμοτείχου με την είσπραξη των μισθωτικών του δικαιωμάτων και επιπρόσθετα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται στα δημόσια και ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα.

Τα λατομεία βρίσκεται σε δημοτική χορτολιβαδική έκταση, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν αρχικά η Κοινότητα Κουφοβούνου και σήμερα ο Δήμος Διδυμοτείχου. Η εκμετάλλευση των λατομείων γίνεται με βάση διαδοχικά μισθωτήρια συμβόλαια, με τα οποία ανά 5 χρόνια ανανεώνονται οι μισθώσεις των χώρων από τον ΟΤΑ ιδιοκτήτη της περιοχής.

Συνοπτικά η εκμετάλλευση τους συμβάλλει θετικά σε πολλούς τομείς.

Όπως: (α) στην ύπαρξη θέσεων εργασίας, κύρια από δυναμικό της περιοχής, (β) στην προσφορά άριστου ποιοτικά υλικού, (γ) στην πλέον συμφέρουσα, από οικονομικής πλευράς, παραγωγή προϊόντος, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος ιδιωτικών και δημοσίων κατασκευών, (δ) στον περιορισμό των εισαγωγών αδρανών από τις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία) και (ε) στην ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας.

Η τυχόν διακοπή της λειτουργίας των λατομείων Κουφοβούνου χωρίς την ύπαρξη κάποιας άλλης αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης, θα είχε σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας, την οικονομική δυσπραγία και την αύξηση του κόστους των κατασκευαστικών έργων στην περιοχή. Γεγονότα που, σε μια δύσκολη συγκυρία για όλη την χώρα, και ειδικά στην περιοχή μας, θα δημιουργούσαν επιπλέον δυσβάστακτα προβλήματα στην ήδη έντονα επηρεασμένη από την πρόσφατη κρίση τοπική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν υπάρχει αντίρρηση για την λειτουργία των λατομείων και όσον αφορά τους κατοίκους του Κουφοβούνου υπάρχουν στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου 221 υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες ζητούν επίμονα την συνέχιση της λειτουργίας των λατομείων.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο να παραταθεί η λειτουργία των λατομείων μας για λόγους δημοσίου συμφέροντος, έως ότου καθορισθεί η νέα λατομική περιοχή.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε εκτός των άλλων υπέρογκη αύξηση της δαπάνης κατασκευής των έργων (τα πλησιέστερα πιστοποιημένα λατομεία βρίσκονται στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης σε απόσταση 130χλμ.) με κίνδυνο απένταξής τους από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά και αύξηση της ανεργίας ακόμη περισσότερο στον ντόπιο πληθυσμό της περιοχής.   Πλέον των προαναφερθέντων, αν δεν παραταθεί η λειτουργία των λατομείων, που αποτελούν μια από τις σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες στον βόρειο Έβρο, ελλοχεύει ο κίνδυνος προμήθειας αδρανών υλικών από τις γειτονικές χώρες με δαπάνη υπερπολύτιμου συναλλάγματος, σε μια εποχή που από όλους είναι ζητούμενο η τόνωση της εθνικής και πολύ περισσότερο της τοπικής μας οικονομίας.

Στις 31/5/2011 κατέθεσα την υπ’ αριθμ. 17155 Ερώτηση σχετική με το ίδιο θέμα, αλλά δυστυχώς δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη για την επίλυση του.

Όμως με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4030/25.11.11, στο άρθρο 53, προβλέπεται η δυνατότητα εκμετάλλευσης λατομείων αδρανών υλικών που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του «Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς», περίπτωση παρόμοια με τα λατομεία Κουφοβούνου.

Κατόπιν τούτου κρίνεται σκόπιμο παρόμοια ρύθμιση να γίνει και για τα Λατομεία Κουφοβούνου ώστε να παραταθεί η λειτουργία τους έως το τέλος ισχύος των νέων μισθωτηρίων συμβολαίων που δεν μπορούν να ξεπερνούν τα δέκα (10) χρόνια από την ανανέωση τους.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Προτίθεται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση λειτουργίας των Λατομείων Κουφοβούνου, παρόμοια με την αναφερόμενη στο Ν.4030/25.11.11, άρθρο 53, σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της σοβαρότητας του θέματος;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Έβρου 

Ναρκωτικά,φρουτάκια και κλεμμένα αυτοκίνητα

Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011 17:42 Δημοσιευμένο στο Ελλάδα

-Χθες (19-12-2011) και την 15-12-2011, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εντόπισαν σε συνοικιακές οδούς της Καβάλας, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλαπεί την 10-12-2011 και 12/13-2011 αντίστοιχα, από την Καβάλα. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

-Συνελήφθη χθες (19-12-2011) το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 41χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 41χρονο εντόπισαν στην κατοχή του, εξήντα (60) δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων HIPNOSEDON και LEXOTANIL, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας

 -Συνελήφθησαν χθες (19-12-2011) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 (γυναίκα) και 55 (άνδρας) ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε κατάστημα, συνέλαβαν την 35χρονη υπεύθυνη του καταστήματος, διότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με απαγορευμένο τυχερό παίγνιο (ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ), επιτρέποντας, ανά πάσα στιγμή, στο κοινό τη διενέργεια του παραπάνω παιγνίου. Κατασχέθηκαν τρεις  ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Σημειώνεται ότι, ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, κρατούνταν ήδη από αστυνομική υπηρεσία για το ίδιο αδίκημα και συνελήφθη εκ νέου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

-Συνελήφθη χθες (19-12-2011) το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 33χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, στο σπίτι του 33χρονου, εντόπισαν ένα γυάλινο δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,1 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

 

Σύσκεψη στις Φέρες για την παράκτια ζώνη

Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011 17:37 Δημοσιευμένο στο Αγροτικά

«Προσπαθούμε στην Περιφέρειά μας να υπερκεράσουμε διαχρονικές αναπτυξιακές υστερήσεις και καρκινοβασίες, να μιλήσουμε τον ίδιο λόγο, τον λόγο της ανάπτυξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στη 2η ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών, στο πλαίσιο της εκπόνησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την υλοποίηση του Προγράμματος Διατήρησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παράκτιας Ζώνης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι η Περιφέρεια εκπόνησε ένα πρόγραμμα για τον ορεινό όγκο ύψους 25 εκατ. ευρώ και τώρα εκπονεί ένα πρόγραμμα για την παράκτια ζώνη. «Το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να αναδείξουμε τις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και να προσπαθήσουμε να τις ομογενοποιήσουμε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, τόνισε ότι η διατήρηση και η ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης θα πρέπει να είναι συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας έτσι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γεώργιος Ούστογλου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

 

coctailstories

saltsa bar