A+ R A-

Στη Β΄ Εθνική έπεσαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό των δύο ΠΑΕ «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», γεγονός που σημαίνει πως η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία.

Όσον αφορά στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές:

α) απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής,
β) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και
γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Παράλληλα, η πειθαρχική δίωξη για την Καβάλα σχετικά με παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη, ενώ ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών που τον βάρυναν.

Κανονικά η συμμετοχή του...μέχρι νεωτέρας

Καθώς η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα, δε δημιουργείται προς το παρόν πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League. Ωστόσο, αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό της ομάδας του Βόλου από την Ευρώπη. Εξάλλου όπως είχε δηλώσει και ο Πλατινί στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί να επιβάλλει ποινές μόνο σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση από τα αθλητικά δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι όλες οι ποινές είναι εφέσιμες και εφόσον υποβληθούν σήμερα ή αύριο, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει βγάλει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την τελική της απόφαση.

Εργασίες στο αρχαίο θέατρου Θάσου από το ΕΣΠΑ

Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 17:04 Δημοσιευμένο στο Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, υπέγραψε την ένταξη στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013», του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ», προϋπολογισμού 1.645.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης την  ΙΗ Εφορία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μείζονος σημασίας και συνδέεται άμεσα με το Μουσείο της Θάσου και την εν γένει ανάδειξη της σπάνιας ιστορικής κληρονομιάς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της μορφής του μνημείου τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τη χρήση του σε εκδηλώσεις πολιτισμού (Φεστιβάλ Θάσου). Περιλαμβάνει αναστύλωση του προσκηνίου, την αποκατάσταση των αναλημματικών τοίχων των παρόδων, την αντικατάσταση της υπάρχουσας ξύλινης επένδυσης των εδωλίων που έχουν καταστραφεί και εξομαλύνσεις κλίσεων στα πρανή του κοίλου. Επίσης ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί με αντικαταστάσεις των  περιφράξεων και των κιγκλιδωμάτων ενώ θα καταστεί προσβάσιμος και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

 

Σαλόνι αυτοκινήτου στην Αλεξανδρούπολη

Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 17:02 Δημοσιευμένο στο Εκδηλώσεις

Διοργανώνεται και φέτος το 2ο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Αλεξανδρούπολη υπό την αιγίδα του Συλλόγου των Εμπόρων Αυτοκινήτων Αλεξανδρούπολης.

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης αυτοκινήτων, φέρνουμε και φέτος κοντά σας ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με πάνω από 90 εκθέματα από 25 μάρκες.

 Το σαλόνι ανοίγει τις πύλες του, στο χώρο του Parking Εγνατία, με ελεύθερη είσοδο, την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 21:30 και θα παραμείνει ανοικτό για το Σάββατο & την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 13:00 και από 20:00 έως τις 23:00.

 

Τους 14 εθελοντές ποδηλάτες που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιώντας πορεία από τη Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε, την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 14:00, στην είσοδο του δημαρχείου Αλεξανδρούπολης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστος Γερακόπουλος.

Με τελικό προορισμό τον χώρο του φεστιβάλ του Άρδα και ενδιάμεσους σταθμούς την Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα οι εθελοντές ποδηλάτες και πρεσβευτές του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν την Τρίτη 26 Ιουλίου από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τον τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2011 για την πόλη τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους κατέθεσαν την αφίσα του μηνύματος που πρεσβεύουν.

Ο επικεφαλής της αποστολής και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Ελευθεριάδης, σημείωσε ότι σκοπός αυτής της ποδηλατικής πορείας είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης και παράλληλα η διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου αναψυχής αλλά και μεταφοράς. Επίσης ευχαρίστησε το Φεστιβάλ Νεολαίας του Άρδα, το οποίο αποτελεί χορηγό της αξιέπαινης προσπάθειας.

Στο μήνυμα του εθελοντισμού και του ποδηλάτου στάθηκε στις δηλώσεις του και ο κ. Γερακόπουλος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Αλεξανδρούπολη, ως «ποδηλατούπολη» και η ίδια, υποδέχεται με χαρά και τιμή την αποστολή από τη Θεσσαλονίκη και στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα της να γίνει η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Ακόμη τόνισε την προσφορά του ποδηλάτου όχι μόνο στην ψυχική και σωματική υγεία του ποδηλάτη, αλλά και στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε πόλη .

 

coctailstories