A+ R A-

Με έκπληξη διαβάζουμε ότι στην Χαλκιδική οι εκλογές του επιμελητηρίου θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και οι κάλπες θα στηθούν σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Εκεί ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί απ' ότι εδώ στον Έβρο, που η απόφαση μιλάει για μία κάλπη στην πρωτεύουσα στην Αλεξανδρούπολη. Η υποψήφια πρόεδρος Ελένη Ιντζεπελίδου  ζήτησε πολύ νωρίς να στηθούν κάλπες στις μεγάλες πόλεις του Νομού για να ψηφίσουν όλα τα μέλη, αλλά προφανώς...δεν ακούσθηκε. Έτσι σήμερα είναι πολύ πιθανόν οι Σαμοθρακίτες να μην κατέβουν να ψηφίσουν, αφού δεν έχει καράβι και να ελπίζουμε να μην πέσει κανένα χιόνι στο βόρειο Έβρο γιατί οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν μόνο για το Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης!!!Και για του λόγου του αληθές διαβάστε την είδηση για τις εκλογές του επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

"...Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εκλογές του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 02-12-2011 στην Ιερισσό, στις 03-12-2011 στα Ν.Μουδανιά και στις 04-12-2011  στον Πολύγυρο..."

Επιχειρηματίας με πλούσια εμπειρία στον χώρο της χαρτοποιίας, ο κ. Πάνος Ζερίτης αν και έχει δημιουργήσει ορισμένες από τις βασικές επιχειρήσεις στον κλάδο στην Ελλάδαη γνωστή χαρτοποία Θράκης ΑΕ, Diana, οδεύει προς πτώχευση με εκατοντάδες εργαζόμενους να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο εν μέσω κρίσης.


Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος χημικός μηχανικός του ΕΜΠ και ειδικεύτηκε στον κλάδο της χαρτοποιίας. Ιδιαίτερα γλωσσομαθής, γνωρίζει καλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά. Σήμερα είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Άρχισε την καριέρα του στον χώρο της χαρτοποιίας από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Softex» το 1957, όπου και δημιούργησε τον τομέα tissue «Softex» το 1961. Από το 1972 ως το 1975 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Πάκο ΑΕ, η οποία παρήγε κυματοειδή χαρτιά, ενώ παράλληλα χρημάτισε σύμβουλος της κιβωτιοποιίας ΒΙΣ ΑΕ.

Από το 1972 ως το 1980 ως σύμβουλος χαρτοποιίας έφερε επιτυχώς εις πέρας έργα σε πολλές χώρες (Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Κουβέιτ, Λίβανος, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ιράν κ.α.).

Το 1975 ξεκινά την προσωπική επιχειρηματική σταδιοδρομία του και ιδρύει με έλληνες χαρτοποιούς τη Χαρτελλάς ΑΕ «Delica».

Το 1980 δημιούργησε τη Χαρτοποιία Θράκης ΑΕ «Diana», στην οποία και παραμένει ο μοναδικός μέτοχός της. Σύντομα ξεκινά η επέκταση της εταιρείας του στο εξωτερικό και το 1984 δημιούργησε την Pyramids Paper Mills SAE «Flora» στο Κάιρο της Αιγύπτου, σε συνεργασία με αιγύπτιους εταίρους.

Σήμερα είναι πρόεδρος της εταιρείας και κύριος μέτοχός της. Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική χαρτοποιία στην Αίγυπτο με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή χαρτιών tissue.

Το 1993 μπαίνει στην αγορά των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης και αγοράζει την πλειονότητα των μετοχών σε δύο ουγγρικές χαρτοποιίες και από το 1995 είναι ο πρόεδρος των δύο εταιρειών και ο μοναδικός μέτοχός τους. 

Πρός λουκέτο η Diana

Μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της Θράκης, ιδιοκτησίας του κ. Ζερίτη, οδηγείται σε πτώχευση έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας.    

Η Diana που λειτούργησε στην περιοχή για αρκετές δεκαετίες, φαίνεται να οδηγείται οριστικά σε διακοπή της λειτουργίας της καθ'ως η Χαρτοποιία Θράκης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ στη αρχή του χρόνου είχε διακόψει για λίγες μέρες της λειτουργία της, λόγω έλλειψη πρώτων υλών. Τον Ιούνιο υπήρξε διακοπή της παροχής ρεύματος, που επανήλθε μετά από παρεμβάσεις.     

Ωστόσο, η διακοπή είναι οριστική και οδηγεί στην ανεργία περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, πρόσφατα σε εργαζόμενους μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Πάνος Ζερίτης, ο οποίος ανέφερε ότι η Χαρτοποιία έχει να παίρνει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, από επιστροφή φόρων και επιδότηση 12 %, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα οικονομικά της εταιρίας.   

Χωρίς ρεύμα και αέριο


Ήδη τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρεται πια, έχει διακοπεί το ρεύμα καθώς και παροχή αερίου στην επιχείρηση, γεγονός που έχει παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε διαθεσιμότητα και το μέλλον της εταιρίας είναι μάλλον σκοτεινό. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενώ η επιχείρηση δεν διαθέτει Σωματείο Εργαζομένων.    

Ποια είναι η Diana


Η Χαρτοποιία Θράκης Diana, ιδρύθηκε το 1980 στα Μάγγανα, εκμεταλλευόμενη το Ν. 289/76 και λειτουργεί απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στην Ξάνθη και 200 συνολικά στη χώρα. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χάρτου στην Ελλάδα, κατέχοντας περίπου το 20% της εγχώριας αγοράς ενώ στα Μάγγανα δραστηριοποιείται και στην παραγωγή πολυαιθυλενίου.   


Αναστασία Γαλάνη

Σημ.Η χαρτοβιομηχανία DIANA την δεκαετία του 90 ήταν χορηγός στην ομάδα βόλλευ της Ορεστιάδας και ο Πάνος Ζερίτης μόνο χαρές γεύτηκε από εκείνη τη συνεργασία.

Μπακογιάννη:Η γεωργία θα αναπτύξει την Θράκη

Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011 18:10 Δημοσιευμένο στο Πολιτική

Την άμεση ανάγκη να στηριχθούν ο αγροτικός τομέας και να έρθουν επενδύσεις στη Θράκη υπογράμμισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ολοκληρώνοντας χθες το βράδυ την διήμερη περιοδεία της στην περιοχή.Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να επιμείνει στην ύπαρξη αναπτυξιακών ζωνών, που είναι η μόνη λύση για τη Θράκη, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί πάρα πολύ γρήγορα.Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι την ώρα που η ανεργία καλπάζει, η αγορά στενάζει και οι επιχειρηματίες της Θράκης έχουν φθάσει στα όρια τους, θα πρέπει να υπάρξει μια οικονομική πολιτική μείωσης της φορολογίας και ένα άνοιγμα στις καινούργιες αγορές. Πρόσθεσε επίσης ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι να δημιουργηθούν ζώνες ειδικών κινήτρων, στις οποίες θα έρθουν επιχειρήσεις και θα μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Αναφορικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου, είπε ότι εκτίμησή της είναι πως η θητεία θα επιμηκυνθεί, «αλλά σε κάθε περίπτωση εκλογές θα έχουμε μετά βεβαιότητας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και πιστεύω ότι τότε θα επιβάλει κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες σήμερα αποφασίστηκαν από τρεις αρχηγούς, αύριο θα έχουν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό». Χθες το απόγευμα η κυρία Μπακογιάννη είχε στην Αλεξανδρούπολη συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Έβρου, ενώ προηγουμένως επισκέφθηκε τους δήμους Ιάσμου και Φιλύρας Ροδόπης.


Διαφορά στις τιμές!!!

Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011 17:48 Δημοσιευμένο στο Οικονομία
Πόσο στοιχίζει στο περίπου ν' αλλάξεις λάστιχα σε ένα στην Ελλάδα; 900 ευρώ με απόδειξη και 740 χωρίς. Στην Τουρκία; Στην Τουρκία λοιπόν αλλάζουν λάστιχα (από θερινά σε χειμερινά)...σε ένα Mercedes, ένα Toyota Rav κι ένα VW με 99,73 ευρώ! Πρόκειται για τεράστια διαφορά. Αλλά εκτός από τα λάστιχα αυτοκινήτου, μεγάλες είναι οι αποκλίσεις και στα τρόφιμα. Γι' αυτό κάθε Σαββατοκύριακο πολλοί Έλληνες, κυρίως από τις κοντινές περιοχές και τα διπλανά νησιά, ταξιδεύουν στην Τουρκία για να ψωνίσουν.

katoci.com

 

coctailstories