A+ R A-
22 Αυγ

Ποδηλασία-Αλεξανδρουπολίτης ο νικητής ...στην Αλεξανδρούπολη

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα υπέροχο αθλητικό γεγονός ξανάζησε το προηγούμενο Σάββατο η Αλεξανδρούπολη. Η ολοκλήρωση του έκτου και τελευταίου ετάπ του μεγαλύτερου υπερμαραθώνιου Αγώνα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ο οποίος ξεκίνησε από την Αθήνα και τερμάτισε στον φάρο της Αλεξανδρούπολης ειναι πια γεγονός. Όσοι ήταν παρόντες, θαύμασαν από κοντά τον 'δικό μας' Δεληγεώργη Κωνσταντίνο, ο οποίος έφτασε με τον ταχύτερο χρόνο στην γενέτειρα του με χαρακτηριστική άνεση ύστερα από 1317χλμ σε 48 ώρες και 38 λεπτά!
"Από το πρώτο χιλιόμετρο του εξαήμερου ήμουν συνεχώς μπροστά για να βοηθάω το γρουπ και όταν ανεβάζαμε ρυθμό απλά συνέχιζα τις 'επιθέσεις' στις ευθείες και στις ανηφόρες... Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο μου μιας και φέτος, αγωνίζομαι από εμπειρία για τον λόγο ότι είχα διακόψει για ένα τετράμηνο οπότε με εντατική προπόνηση ίσως καταφέρω λίγο μετά την νέα χρονιά να επανέλθω στην περσινή φυσική κατάσταση για να προχωρήσω στον επόμενο στόχο μου..", δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία μετά τον τερματισμό του, ο Κωνσταντίνος.
Ήταν η δεύτερη φορά που διοργανώθηκε ποδηλατικός αγώνας στην αγαπημένη του πατρίδα και η παρουσία του μοναδικού αλεξανδρουπολίτη ποδηλάτη, παρόλο που έλειπε στο εξωτερικό ήταν αναμφίβολα αναμενόμενη, μιας και ήταν ο μόνος που εκπροσώπησε για ακόμη μία φορά την Θράκη. Οι αθλητές ποδηλάτησαν επίμονα τόσο σε έντονο καύσωνα όσο και σε έντονη βροχή με χαμηλή ορατότητα ενώ σε κάποια ψηλά περάσματα βουνών έριχνε χαλάζι! Ειναι πολύ δύσκολες τόσο μεγάλες διοργανώσεις καθώς υπάρχουν απρόοπτα. Κατά την διάρκεια της κούρσας υπήρξαν πολλές εγκαταλείψεις, η μία λόγω πτώσης.
 
"...Δόξα τω θεω που τερματίσαμε... Εχθές δυστυχώς χάθηκα στην διαδρομή και αναγκαστικά έτρεξα μόνος μου σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα. Κυνηγούσα το πρώτο γρουπ των έξι αθλητών για πάνω από 143 χιλιόμετρα μέχρι να καταφέρω να τους φτάσω..." μας είπε ο Κωνσταντίνος, όπου τελικά κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση κατάταξης κάνοντας τον γρηγορότερο χρόνο διαδρομής. Συνέχισε λέγοντας, "...όταν διασχίζεις ολόκληρους νομούς και γεωγραφικά διαμερίσματα υπάρχουν εναλλαγές καιρού όπου μαζί με μερικά σκασμένα λάστιχα μας 'χάλασαν' τον χρόνο... Βέβαια, το σημαντικό ειναι ότι καταφέρνεις να τερματίσεις με τέτοιες συνθήκες και απρόοπτα και όχι τόσο ο χρόνος. Ήταν μια εμπειρία για 'γερά νεύρα'. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές που τρέξαμε μαζί και που με 'συνόδεψαν' στην πατρίδα μου. Ακόμη, ένα μεγάλο 'Ευχαριστώ' στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης που μας ενθάρυνε στα τελευταία χιλιόμετρα και μας υποδέχτηκε."
Αξίζει να σημειωθεί μία ιδιαίτερη στιγμή που άφησε το στίγμα της στον αγώνα η οποία διαδραματίστηκε λίγα μόλις μέτρα πριν την γραμμή του τερματισμού. Ήταν όταν στην τελική παραλιακή ευθεία, όπου ενώ υπήρχαν περαστικοί οι οποίοι χειροκροτούσαν και ενθάρρυναν τους αγωνιζόμενους αθλητές κάποιοι άπλωσαν το χέρι τους προς τον Κωνσταντίνο ο οποίος και ανταποκρίθηκε σ'αυτήν την χειρονομία απλώνοντας και αυτός με την σειρά του το χέρι του 'κολλώντας πέντε' κερδίζοντας έτσι ψυχολογία και σεβασμό γι' αυτό το εγχείρημα. Άλλωστε τα ξεχασμένα αθλήματα σε μια πόλη αναβιώνουν και αναπτύσσονται μέσω των αθλητών της.
Ομολογουμένως θαυμάσαμε τον νεαρό Θρακιώτη ποδηλάτη όταν έτρεχε με απίστευτη άνεση σε μεγάλες ταχύτητες τόσο στις ευθείες όσο και τις απότομες ανηφόρες και τερμάτιζε καθημερινά με τον καλύτερο χρόνο. Να σημειωθεί ότι παρόλο που ο χρόνος του Κωνσταντίνου ειναι ο πρώτος χρόνος κατάταξης, ο καθαρός ποδηλατικός χρόνος ειναι κατά πολλές ώρες μικρότερος! Οι ημερήσιες μεμονωμένες συμμετοχές ήταν πολλές. Όμως, από τους 42 αθλητές που ξεκίνησαν από την πρωτεύουσα με σκοπό να τερματίσουν, μόνο οι 32 τα κατάφεραν σ'αυτόν τον απαιτητικό υπερμαραθώνιο ο οποίος προϋποθέτει ιδιαίτερη αντοχή και αυτοπειθαρχία από έμπειρους αθλητές με ιδιαίτερη σκληρή προετοιμασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ο Κωνσταντίνος απέδειξε ότι... κάτι έχει από όλα αυτά και σε συνδυασμό με την ουσιαστική προπόνηση που κάνει στο εξωτερικό φέρνει αποτελέσματα όπου δικαίως τον αποκαλούν 'respectable cyclist' ενώ αυξάνονται όλο και περισσότερο αυτοί που ενδιαφέρονται για το άθλημα και προσπαθούν να τον μιμηθούν. Μετά από καθημερινή επικοινωνία με την ομάδα του η οποία βρίσκεται για τον γύρο της Λιμουζίν στην Γαλλία, ο Κωνσταντίνος δέχτηκε τα συγχαρητήρια των συναθλητών του ενώ δεν έλλειψαν και τα προσωπικά μηνύματα από παλιές 'φιλίες'.. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Τεχνικό Γραφείο Ιωάννης Γ. Δεληγεώργης που τον εμπιστεύεται στα δύσκολα και αφιερώνει την νίκη του στην οικογένεια του που στηρίζει την όλη του προσπάθεια καθώς επίσης και σε κάποιο ξεχωριστό άτομο καθώς επίσης και να ευχηθεί καλή επιτυχία στην ομάδα που συμβουλεύει για το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών Δημοσιογράφων στην Κρήτη.
Του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία για τους επόμενους στόχους του, όποιοι και αν ειναι αυτοί, να ειναι στην κορυφή!
Τον ποδηλατικό γύρο υποδέχθηκε ένθερμα η περιφέρεια του Έβρου.

Προσθήκη σχολίου

Security code ανανέωση

Loading

Σχετικά άρθρα

διακοπές στην Σαμοθράκη