A+ R A-
25 Νοε

Θανάσης Λουκάς:Να πάει ο Έβρος μπροστά

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Εδώ και καιρό,έχω συνταχθεί σε μια προσπάθεια με επικεφαλής τον Κώστα Χατζηκωνσταντίνου για τη διεκδίκηση των εκλογών του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου.

Η εποχή που διανύουμε,βρίσκει τις επιχειρήσεις να δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης λόγω συσσωρεμένων προβλημάτων που σχετίζονται με την έλλειψη ρευστότητας ,την ελειψη σταθεροτητας στο φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.

Το παρεμπόριο και η εκροή τεράστιων κεφαλαίων στις γειτονικές χώρες,όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία,επιδεινώνει την κατάσταση.

Πρέπει να τα πούμε έξω από τα δόντια.

Καλά είναι τα κτίρια,οι υποδομές και οι αίθουσες,αλλά τα τελευταία χρόνια,οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τόπου μας,είναι δραματικές.

Νέοι και παλιοί επιχειρηματίες που έχουν στο μυαλό τους την υγιή οικονομική ανάπτυξη,μέσα σε ένα περιβάλλον σταθερό,βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθε λογής παραλογισμούς που αφορούν το φορολογικό καθεστώς,τον αθέμιτο ανταγωνισμό,την ανευθυνότητα της δημόσιας διοίκησης και την αδιαφορία του κράτους του Δήμου της Περιφέρειας.

Έγιναν συσκέψεις,συστάθηκαν επιτροπές,γράφτηκαν πολλά,αλλά αποτέλεσμα με το παρεμπόριο που κατακλύζει το Νομό Έβρου,δεν υπάρχει κανένα.

Οι Δημοτικές Αστυνομίες με τις ατσαλάκωτες στολές τους,φαίνεται ότι η μόνη τους αρμοδιότητα,είναι να μοιράζουν κλήσεις για παράνομη στάθμευση.Και σα να μη φτάνουν αυτά,η επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζεται επί προοιμίου αρνητικά από κάποιους ΄΄άρχοντες΄΄ της περιοχής μας και από κάποιους ΄΄βολεμένους΄΄ Δημόσιους λειτουργούς.

Τα μεγάλα «αναπτυξιακά» σχέδια,των κυβερνόντων τα οποία έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς,υπάρχουν μόνο στα συρτάρια των γραφείων τους.

Τα παχιά λόγια και τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων,από τότε που γράφτηκαν,το μελάνι τους έχει ξεθωριάσει.Αγωγός πετρελαίου,ανάπτυξη λιμανιού,γεωθερμία,προώθηση αγροτικών προιόντων,ανάπτυξη τουρισμού και άλλα τέτοια ευφάνταστα πυροτεχνήματα.

Σε πείσμα αυτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει,είναι να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες και να σκηνοθετούν παρουσιάσεις έργων,όλοι εμείς που καθημερινά σκεφτόμαστε το αύριο των επιχειρήσεων μας,μέσα σε εχθρικό περιβάλλον,πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε.

Την Κυριακή,στης 3 Δεκεμβρίου,πρέπει να ακουστεί η φωνή μας δυνατή προς όλες τις κατευθύνσεις.Εμείς,έχουμε ένα όραμα,το οποίο στηρίζεται σε τρείς πυλώνες:καινοτομία,εξωστρέφεια,ποιότητα.

Η κατεύθυνση είναι δεδομένη.Με γνώμονα την ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος των επιχειρήσεων,τη αξιοποίηση κάθε πρόσφορου χρηματοδοτικού εργαλείου,την τήρηση κανόνων υγιούς εμπορίου,την πάταξη του παρεμπορίου και τη στήριξη κάθε επιχειρηματία που σήμερα βάλλεται από παντού,εμείς θέλουμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Επιμελητήριο Έβρου και να δώσουμε μαζί έναν αγώνα επιβίωσης που πιστεύουμε ότι θα είναι επιτυχημένος.

Ακολουθούμε τον Κ.Χατζηκωνσταντίνο στην προσπάθεια αυτή,θέλοντας να προσφέρουμε και εμείς,αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και φέρνοντας μαζί μας,τις γνώσεις,την εμπειρία και τις ικανότητες μας.

Αξιολογώντας τη διαδρομή καθενός,πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή προκειμένου να φέρουμε τον Έβρο μπροστά.

Προσθήκη σχολίου

Security code ανανέωση

Loading