Ο αγώνας για τα εργοστάσια ζάχαρης

Ο αγώνας για τα εργοστάσια ζάχαρης στην Ελλάδα είναι εθνικός και δεν πρέπει να τον περιορίσουμε με τοπικιστικά θέματα.

Η Ελλάδα έχει την ικανότητα να παράγει ζάχαρη ποιότητας και πρέπει όχι μόνο να συνεχίσει, αλλά και να αυξήσει την παραγωγή της. Αυτός ο στόχος δεν είναι ανέφικτος, αφού υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του ζεόλιθου και σε αυτόν τον τομέα.

Οι επαφές που έγιναν στο εργοστάσιο της Νέας Ορεστιάδας δεν είναι μόνο ενθαρρυντικές αλλά μάς επιτρέπουν να προβλέψουμε και την άμεση εκμετάλλευσή του στις καλλιέργειες. Η ιδέα λοιπόν δεν είναι απλώς να υποστηρίξουμε μία δομή και υποδομή που φαίνονται παλαιωμένες σε μερικούς, ούτε πρόκειται να καθυστερήσουμε κάποιο σχεδιασμό που επιδιώκει το κλείσιμο σε τελική φάση. Διαθέτουμε εργοστάσια στην πατρίδα μας και θέλουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές τους όχι μ’ έναν τεχνητό τρόπο ή περιμένοντας κονδύλια από κάποιο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θέλουμε την ανάπτυξή των περιοχών μ’ έναν ορθολογικό και στρατηγικό τρόπο, γιατί θέλουμε όχι μόνο μια σταθερότητα αλλά και μια ανθεκτικότητα .

Γιατί οι περιοχές, όπως είναι η Θράκη χρειάζονται, μια δυναμική ενίσχυση για να λειτουργούν επαρκώς και να κρατούν τις οικογένειες που παράγουν έργο για όλη την πατρίδα μας. Και το εργοστάσιο ζάχαρης είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Έτσι οι ενημερώσεις προς τους αγρότες για τον ζεόλιθο στην παραγωγή των ζαχαρότευτλων έχουν άμεση προτεραιότητα για να καταλάβουν όλοι, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκονται στην αλυσίδα της παραγωγής και εκμετάλλευσης, ότι πρόκειται για μια δυναμική επίλυση του προβλήματος που θα εξοικονομήσει έξοδα, τα οποία παλιότερα θα θεωρούσαμε απαραίτητα.

Τα εργοστάσια δεν κλείνουν, όταν υπάρχουν θέληση και γνώση.

Η θέληση είναι εδώ, και τώρα ήρθε η ώρα της γνώσης για να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια. Κάθε παραγωγός που θα χρησιμοποιήσει ζεόλιθο θα βοηθήσει επί της ουσίας το εργοστάσιο και την Ελλάδα αλλά και την ίδια τη ζωή του.…

Ερώτηση για Κέντρα Λαθρομεταναστών από Τ. Κουίκ και Μ. Ουζουνίδη

«ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΟY ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΑΣΙΛH ΚΙΚΙΛΙΑ

Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο Βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για τα «Κέντρα Α’ Υποδοχής Μεταναστών», καθώς η κατάσταση με αυτά τα στρατόπεδα, εκλαμβάνει εφιαλτικές καταστάσεις, πολύ περισσότερο σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Το πλήρες κείμενο τα λέει όλα: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Η ΑΜ-Θ πρέπει να σταματήσει να ειναι χωματερή ψυχών. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Σε μία ακριτική περιοχή όπου τρέχουν και θέματα εθνικής σημασίας (και επικινδυνότητας).

Επιπλέον ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την αποδόμηση των αστυνομικών σχολών και ακαδημιών, που πρέπει να επανέλθουν στην εκπαιδευτική χρήση τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Κέντρα Κράτησης Μεταναστών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ»

ΠΡΟΣ: Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια

κ. Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες τόσο στο Νομό Έβρου , όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια της ΑΜ-Θ, μιας ανεξέλεγκτης εισροής παράνομων μεταναστών από τρίτες χώρες .Παρόλο που στο Νόμο Έβρου έχει μειωθεί η εισροή λόγω της κατασκευής του φράχτη , έχει αυξηθεί η εισροή από την θαλάσσια οδό με αποτέλεσμα να καταλήγουν πολλοί και στο νησί της Σαμοθράκης.

Ωστόσο, ενώ το συμφέρον της χώρας μας επιτάσσει την επαρκή φύλαξη των ελληνικών συνόρων, ή τουλάχιστον επαρκείς και αποτελεσματικές μετέπειτα προσπάθειες για την επαναπροώθηση των εισερχομένων παράνομων μεταναστών, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική:

Η φύλαξη των συνόρων είναι πλημμελής, ενώ παράλληλα η πολιτική που ασκείται δείχνει συγκεκριμένο σχεδιασμό που έχει να κάνει με την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στην Θράκη και όχι με την αποτροπή εισόδου.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να ερμηνευθεί διαφορετικά το κλείσιμο των Σχολών Αστυφυλάκων σε Κομοτηνή και Ξάνθη και η μετατροπή τους σε κέντρα κράτησης για τους παράνομους μετανάστες;

Αλλά και η αδρανοποίηση λειτουργίας από τον Αύγουστο του 2012 της Σχολής Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο από τον προκάτοχο σας, κ. Δένδια, είναι και αυτή ανησυχητική προς την ίδια κατεύθυνση.

Πολύ πρόσφατα, εξάλλου, με το αρ. 44 του Πολυνομοσχεδίου για τα δάση που ψηφίστηκε εν μέσω κατακαλόκαιρου, δίνεται το δικαίωμα στην κυβέρνηση να μετατρέπει σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών όλα τα κτήρια, δικαιοδοσίας των Δασαρχείων, από ορειβατικά καταφύγια μέχρι μεγάλες αποθήκες κι από κτήρια πρώην γεωργικών συνεταιρισμών μέχρι Δασοφυλάκεια, Πυροφυλάκεια και πρώην εργοστάσια ξυλείας!

Δηλαδή βλέπουμε ένα συνεχές σχέδιο δημιουργίας των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανέγερση όλο και περισσότερων κέντρων κράτησης. Και όπως είχαμε τονίσει και στη σχετική συζήτηση στη Βουλή «…μέσα στα ελληνικά δάση η συγκυβέρνηση θα δημιουργήσει… μπουτίκ – φυλακές παράνομων μεταναστών. Και βεβαίως αυτό αφορά και τα δάση μας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.»

Οι μεθοδεύσεις και οι επικίνδυνες πολιτικές για τους κατοίκους του Έβρου και της ΑΜ-Θ παίρνουν σάρκα και οστά και στην περίπτωση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.) στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, τόσο οι συνθήκες υγιεινής όσο και ασφάλειας των κρατουμένων παράνομων μεταναστών δημιουργούν μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και συμβάλλουν στην εν γένει υποβάθμισης της περιοχής.

Ωστόσο, αντί να υπάρχει στόχευση της κυβέρνησης προς την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αποσυμφόρηση της περιοχής από ανθρώπους, οι οποίοι δεν θέλουν να μένουν επ’ αόριστον κρατούμενοι στην Ελλάδα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων παραχωρήθηκαν επιπλέον 50 προκατασκευασμένοι οικισμοί, οι οποίοι προφανώς θα στεγάσουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παράνομων μεταναστών.

Πράγματι, το ΚΕ.Π.Υ. στο Φυλάκιο Ορεστιάδας τείνει να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο κέντρο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τέλος, εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους υπηρετούντες αστυνομικούς δημιουργεί και η λειτουργία των φυλακών στις Φέρες του Νομού Έβρου, κατά το ήμισυ για την κράτηση ποινικών και κατά το ήμισυ για την κράτηση παράνομων μεταναστών. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όπως γίνεται κατάφορα αντιληπτό, ο Έβρος και η ΑΜ-Θ έχουν μετατραπεί σε μια μεγάλη φυλακή κράτησης ανθρώπων, οι οποίοι και στα πλαίσια συνεργασίας με την Ε.Ε. δεν θα έπρεπε να συγκεντρώνονται και να παραμένουν επ’ αόριστον στη χώρα.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Έχετε στα πλάνα σας να δημιουργήσετε ανοικτό κέντρο κράτησης στην Ορεστιάδα ;
  2. Τι προτίθεστε να πράξετε σχετικά με τις σχολές Αστυφυλάκων της Κομοτηνής και της Ξάνθης, οι οποίες από δήθεν προσωρινά κέντρα κράτησης έχουν μετατραπεί σε μόνιμα;
  3. Υπάρχει πλάνο επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ή τα πλάνα σας είναι η μετατροπή και αυτής σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών;
  4. Θα εξακολουθήσουν οι Φυλακές στις Φέρρες να συστεγάζουν ποινικούς και λαθρομετανάστες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Μαρίνος Ουζουνίδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ

Μετά την παρουσία στη χθεσινή εκδήλωση λήξης της θητείας της απερχόμενης Αντιπεριφερειάρχου Έβρου, κ. Γεωργίας Νικολάου-Μαυρανεζούλη, ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης, θα ήθελε να την συγχαρεί ακόμη φορά, για την επιτυχημένη πορεία της, στην πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη στην Περιφερειακή ενότητα του νομού μας.

«Σου εύχομαι τα καλύτερα στην προσωπική σου ζωή και θέλω να πιστεύω ότι οι αγώνες σου για τον τόπο μας θα συνεχίσουν ακόμα και σαν απλή πολίτης».…

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών

Κατασχέθηκαν 282 φιάλες αλκοολούχου ποτού
Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορμενίου Έβρου, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.
Ειδικότερα, ο 45χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος 282 φιάλες αλκοολούχου ποτού, για τις οποίες ο δράστης δεν κατείχε τα απαραίτητα παραστατικά και δεν είχε καταβάλει στο δημόσιο τους ανάλογους δασμούς και φόρους.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων ποτών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορμενίου Έβρου.…