A+ R A-
12 Ιουν

Ταξίδι-προσφορά στις αλησμόνητες πατρίδες με το ΛΕΩΝ Τουρς

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
23 έως 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Περίοδος: Δευ, 23 Ιουλ 2012 - Πεμ, 31 Μαϊ 2012
Τιμή: 580 €, κατ' άτομο
Πρόγραμμα: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗΣ
1η ημέρα: 23/07 Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 6.00 π.μ. Διέλευση συνόρων. Στάση στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Κεσσάνης, Μαλγάρων και φτάνουμε στη Ραιδεστό. Στάση μισής ώρας για καφέ. Συνεχίζουμε διά μέσω Κων/πολης για Νικομήδεια και με στάση για φαγητό φτάνουμε το απόγευμα στην καταπράσινη Μπολού, το αρχαίο Βιθύνιο. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Σαφράμπολη την πατρίδα του Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτη και την πόλη του σαφράν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης με τα παραδοσιακά σπίτια . Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗΣ - ΑΜΑΣΕΙΑ - ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ
2η ημέρα:24/07 Πρωινό και αναχώρηση για την Αμάσεια, την πατρίδα του γεωγράφου Στράβωνα. Στην είσοδο της πόλης θα δούμε τους λαξευτούς βασιλικούς τάφους των Μιθριδατών και την ακρόπολη. Το απόγευμα φτάνουμε στην Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ
3η ημέρα: 25/07 Μετά το πρωινό περιήγηση της Σαμψούντας (αρχαία Αμισός) Θα δούμε την Πλατεία Ρολογιού την συνοικία Αγ. Τριάδας. διά μέσω Θέρμης, Οινόης, Βόνας φτάνουμε στα Κοτύωρα (Ordou), την καρδιά του Πολεμωνιακού Πόντου. Από εδώ εκτός από φουντούκια που αφθονούν, μπορείτε να αγοράσετε υφαντά και ξυλόγλυπτα. Θα επισκεφτούμε το Ιασώνιο Άκρο και το μεσημέρι φτάνουμε στην Κερασούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμούν με mini bus θα επισκεφτούν την Νικόπολη, με την αρχαία ακρόπολη και το κάστρο, το οποίο παραδόθηκε στους Τούρκους το 1473 δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά την άλωση της Τραπεζούντας. Οι υπόλοιποι βόλτα το απόγευμα εντός Κερασούντας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
4η ημέρα: 26/07 Πρωινό. Συνεχίζουμε για την Τραπεζούντα. Αρχίζουμε την ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία το ναό της Παναγίας Χρυσοκεφάλου και του Αγίου Ευγενίου (πολιούχου της Τραπεζούντας) την οικία Καπαγιαννίδη, το αρχοντικό του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφύλακτου, το "φροντιστήριο Τραπεζούντος", το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του ποντιακού Ελληνισμού και τα ερείπια από τα τείχη των Κομνηνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Δείπνο. Διαν/ση.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - Π. ΣΟΥΜΕΛΑ
5η ημέρα: 27/07 Πρωινό και αναχώρηση για Π. Σουμελά που ιδρύθηκε το 4ο αιώνα στο όρος Μελά Λαξεμένο σε βράχο ύψους 1300 μέτρων στην καρδιά των Ποντιακών Άλπεων. Μετά το προσκύνημα στην Παναγία θα κάνουμε μία στάση για καφέ στη Ματσούκα (MACKA) Επιστροφή στο ξενοδοχείο Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Δείπνο, διαν/ση.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ - ΡΙΖΟΥΝΤΑ
6η ημέρα: 28/07 Πρωινό και αναχώρηση για τα Σούρμενα την πόλη γνωστή για τα μαχαίρια της μιτσακ . Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για τη Ριζούντα, την πόλη του τσαγιού. Από τη Βυζαντινή Ριζούς σώζεται μόνο ένα παλιό ερειπωμένο Βυζαντινό κάστρο του 8ου αιώνα. Θα επισκεφτούμε το ινστιτούτο τσαγιού που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα. Συνεχίζουμε για τις Ποντιακές Άλπεις εκπληκτικής ομορφιάς και τη Λίμνη Ουζούνγκιολ που αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Νομού Τραπεζούντας. Ελεύθεροι για γεύμα ατομικά .Η παράδοση θέλει πέστροφα στο τηγάνι και σαγανάκι κασέρι. Το απόγευμα επιστροφή στην Τραπεζούντα με μια στάση στην πόλη Όφις. Δείπνο. Διαν/ση.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΣΙΝΟΠΗ
7η ημέρα:29/07 Πρωινό και αναχώρηση για την Σινόπη . Διασχίζοντας τον παραλιακό δρόμο του Ευξείνου Πόντου ,περνώντας από τα Πλάτανα ,Τρίπολη ,Κοτύωρα ,Φάτσα, Θερμόδοντα, Σαμψούντα, Μπάφρα, φτάνουμε στη Σινόπη, την πρώτη πρωτεύουσα του Βασιλείου του Πόντου Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διαν/ση.

ΣΙΝΟΠΗ- ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ -ΜΠΟΛΟΥ
8η ημέρα:30/07 Πρωινό και αναχώρηση για τη Μπολού με μία στάση στην Κασταμονή .Τον 12ο αιώνα ο Ιωάννης Κομνηνός κτίζει φρούριο Ερείπια σώζονται έως και σήμερα.. Το απόγευμα φτάνουμε στην καταπράσινη Μπολού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΠΟΥΛΟΥ - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
9η ημέρα:31/07 Πρωινό και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Διέλευση από Νικομήδεια, Κων/πολη, στάση για φαγητό στη Ραιδεστό. Έλεγχος διαβατηρίων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είσοδος στη χώρα μας. Άφιξη το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Πρόσθετες Πληροφορίες:
Περιλαμβάνει * Τη μεταφορά με υπερυψωμένο τουριστικό Λεωφορείο
* 8 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** αστέρων σε δίκλινα δωμάτια
* 8 πρωινά μπουφέ και 8 δείπνα.
* Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
Δεν περιλαμβάνει * Εισόδους μουσείων
* MINIBUS Νικόπολη
* Γεύματα ποτά
* Προαιρετικές εκδηλώσεις
Σημειώσεις

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 580 ευρώ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 750 ευρώ

ΛΕΩΝ Τουρς 25510 27754

           FAX  25510 29074

Προσθήκη σχολίου

Security code ανανέωση

Loading

 

coctailstories

Τελευταίες αναρτήσεις

saltsa bar

δημοφιλέστερα στις εκδηλώσεις

διακοπές στην Σαμοθράκη